Χρήσιμες πληροφορίες

Εδώ θα βρείτε, τη είναι το Ασήμι S925, τη είναι ο χρυσός Gold Filled 14K, πληροφορίες για τα στοιχεία που χρησιμοποιούμε, τις εταιρίες, πως συντηρούνται τα κοσμήματα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες που έχουν σχέση με το κόσμημα.

Swarovski Crystal

Περισσότερα από 120 χρόνια, η κρύσταλλα Swarovski κόβει κρυστάλλους με απόλυτη ακρίβεια.

Μόνο τα καλύτερα υλικά χρησιμοποιούνται στην παραγωγή κρυστάλλων Swarovski.

Από το 1895 ήταν ο πρώτος που παράγει τον καλύτερο κρύσταλλο που λάμπει όπως τα διαμάντια.

Από τότε, η Swarovski έχει επανειλημμένα επιτύχει νέες ανακάλυψης στην κρυσταλλική βιομηχανία: Ένα παράδειγμα είναι το Platinum Pro Similisation, το οποίο καθιστά τα κρύσταλλα Swarovski ανθεκτικά σε περιβαλλοντικές και μηχανικές επιρροές.

Αυτό εγγυάται την κορυφαία ποιότητα και την υψηλή λαμπρότητα των πετρών Swarovski.

Preciosa Crystal

Αρμονικά συνδυάζει για πέντε αιώνες την αρχαία παράδοση με τις πιο καινοτόμες νέες τεχνολογίες, δημιουργεί κρυστάλλους, νανογέφυρες και ζιρκόνια απαράμιλλης ποιότητας.

Η τοπική άμμος στην Κοιλάδα κρυστάλλων της Βοημίας, είναι μοναδική, τα συνθετικά πολύτιμα διαμάντια Preciosa είναι σχεδόν, διακριτά από τα φυσικά αντίστοιχά τους.

Το 1743 Τσέχοι τεχνίτες δημιούργησαν έναν θαυμάσιο πολυέλαιο προς τιμήν της στέψης της αυτοκράτειρας Μαρία Τερέζα.

Η ανάπτυξη κοσμημάτων και εταιρειών γυαλιών, οι οποίες δημιουργήθηκαν και ευημέρησαν στη Βόρεια Βοημία στις αρχές του 19ου αιώνα, διακόπηκαν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 1945 συγχωνεύθηκαν τα επτά κύρια κρύσταλλα και 18 μικρές επιχειρήσεις μέσα και γύρω από τη Jablonec nad Nisou, σχηματίζοντας την εταιρεία Preciosa. Η Preciosa ιδρύθηκε επίσημα στις 10 Απριλίου 1948

Murano Glass

Για αιώνες το Μουράνο έχει διατηρήσει την τέχνη του γυαλιού με ζήλια και ζήλο, στο σημείο που στην αρχαία Δημοκρατία της Βενετίας Serenissima, κανείς δεν είχε το δικαίωμα να εγκαταλείψει το νησί Murano χωρίς επίσημη άδεια.

Οι Βενετοί υαλουργοί ανέπτυξαν μυστικές συνταγές και μεθόδους για την κατασκευή γυαλιού. Παράδοσή του έχει παραδοθεί από γενιά σε γενιά εδώ και αιώνες, από τον Δάσκαλο μέχρι το «γκαρζόνετο», ο πατέρας με τον γιο.

Απόσπασμα από ένα ποίημα για την περιγραφή του γυαλιού Murano, από το βιβλίο "Il Fuoco" του ποιητή Gabriele D'Annunzio

"Οι ανθρώπινες χειρονομίες ήταν εξαιρετικά ευέλικτες και ελαφριές γύρω από τα κομψά πλάσματα της φωτιάς, του φυσήματος και του σιδήρου, σαν τις χειρονομίες ενός σιωπηλού χορού."

Ασημένιο στερλίνα 925

Sterling ασήμι, είναι ένα κράμα αργύρου που περιέχει 92,5% κατά βάρος άργυρο και 7,5% κατά βάρος των άλλων μετάλλων, συνήθως χαλκού.

Το καθαρό ασήμι 99,9%, είναι σχετικά μαλακό, οπότε το αργύριο συνήθως είναι κράμα χαλκού για να αυξήσει τη σκληρότητα και τη δύναμή του. Sterling ασήμι είναι επιρρεπής σε αμαύρωση και στοιχεία εκτός από το χαλκό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κράματα για τη μείωση αμαύρωση, καθώς και χύτευση πορώδες και firescale.

Το κράμα στερλίνα προέρχεται από την ηπειρωτική Ευρώπη και χρησιμοποιείται για το εμπόριο ήδη από τον 12ο αιώνα στην περιοχή που είναι τώρα βόρεια Γερμανία.

Gold Filled 14K

Το χρυσό Gold Filled 14K αποτελείται εξωτερικά από χρυσό 14Κ ενώ ο πυρήνας του είναι, είτε από ασήμι ή κάποιο άλλο μέταλλο, χαλκό ή ορείχαλκο.

Δεν οξειδώνεται, λόγω της παχιάς στρώσης από χρυσό που έχει.

Δεν πρέπει να συγχέεται με τα επίχρυσα. καθώς φέρει πολύ παχύτερο χρυσό από τα επιχρυσωμένα.

Το κόσμημα χρυσό Gold Filled, γεμάτο χρυσό είναι κοσμήματα που αποτελούνται από ένα στερεό στρώμα χρυσού μηχανικά συνδεδεμένο με βάση.

Τα χρυσά κομμάτια χρυσό Gold Filled, έχουν την ίδια εμφάνιση με το χρυσό, και τα αντικείμενα γεμισμένα με χρυσό, ακόμα και με καθημερινή φθορά, μπορούν να διαρκέσουν 10 έως 30 χρόνια. Το στρώμα χρυσού σε αντικείμενα γεμισμένα με χρυσό, είναι 5 έως 10 φορές παχύτερο από εκείνο που παράγεται από κανονική επένδυση σε χρυσό, και 15 έως 25 φορές παχύτερο από εκείνο που παράγεται με ηλεκτροκόλληση χρυσού.

Είναι ιδανικό για πολυτελή και κομψά κοσμήματα.

Περιποιηθείτε

τα κοσμήματα σας

Όλα θέλουν τη προσοχή τους, πόσο μάλλον κάτι λαμπερό, που τη ματιά τραβάει, ίσως θέλει και αυτό λίγο τη δική σου!

Τα κοσμήματα όσο τα περιποιούμαστε, τόσο αυτά γυαλίζουν είναι λαμπερά.

Θέλουν λίγο προσοχή, το άρωμα, η κολόνια, η ενυδατική, τα υγρά καθαρισμού και άλλα χημικά, μπορεί να είναι φιλικά προς το δέρμα, ωστόσο δεν είναι τόσο φιλικά ως προς τα κοσμήματα.

Καλό είναι να μην αρωματίζονται οι περιοχές τη στιγμή που τα φοράμε.

Είναι προτιμότερο να τα βγάζουμε και αφού προσθέσουμε αρώματα ή κρέμες να τα βάλουμε ξανά.

Σε καμία περίπτωση τα προαναφερθέντα χημικά υλικά δεν μπορούν να καταστρέψουν ένα κόσμημα. Ωστόσο με τη συχνή επαφή τους είναι δυνατόν ένα κόσμημα να χάσει τη λάμψη του και να θαμπώσει το χρώμα του με την πάροδο των χρόνων.

Συνιστάται επίσης κατά την αποθήκευση, ο διαχωρισμός τους κι η τοποθέτησή τους σε πανάκια ή σακουλάκια προκειμένου να αποφευχθεί η μεταξύ τους τριβή.

Καθαρισμός

Κάθε κόσμημα μπορεί να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση μετά από περιποίηση ενός εργαστηρίου κοσμημάτων, αλλά και στο σπίτι, μπορεί να γίνει συντήρηση.

Απλώνοντας σε ένα κόσμημα χρυσό ή ασημένιο οδοντόπαστα και τρίβοντάς απαλά με ένα απαλό βουρτσάκι ή οδοντόβουρτσα, επανέρχεται η λάμψη στο κόσμημα.

Μετά την εφαρμογή, ξεπλύνετε καλά με άφθονο κρύο νερό. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτή την τεχνική σε οποιοδήποτε χρυσό ή ασημένιο κόσμημα.

Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πανάκια καθαρισμού κοσμημάτων.

Αποφύγετε τη χρήση χαρτιού (π.χ. ρολό κουζίνας) ή χαρτοπετσέτας, διότι πολύ πιθανόν να γρατζουνιστεί το κόσμημα.

Καθαρισμός

των ασημένιων κοσμημάτων

Τα κοσμήματα σας θα ανακτήσουν τη χαμένη τους λάμψη. Με την πάροδο του χρόνου τα ασημένια κοσμήματα, χάνουν την ελκυστική τους εμφάνιση, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να ανακτήσουν τη λάμψη τους.

Θα χρειαστείτε:

Ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο

Ένα μικρό μπολ

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας σόδα

100 g βρασμένο νερό

100 g λευκό ξύδι

Κάθε ασημένιο στοιχείο, πρέπει να αγγίζει το αλουμινόχαρτο.

Για την υπόλοιπη διαδικασία, δείτε το βίντεο.

Πρόσθετες πληροφορίες:

  • Αυτό είναι στην πραγματικότητα μια ηλεκτροχημική αντίδραση. Το μεγαλύτερο μέρος της αμαύρωσης στο ασήμι προκαλείται από ουσίες που περιέχουν θείο στον αέρα. Το αλουμίνιο έχει υψηλότερη συγγένεια με το θείο από ότι το ασήμι η αντίδραση αυτή επιταχύνεται με το ζεστό νερό. Αυτή η αντίδραση δεν χαλάει τον ασημένιο.

  • Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο σε οποιοδήποτε κόσμημα που έχει πολύτιμο λίθο σε αυτό, ειδικά δαχτυλίδια. Η υπερβολική μεταβολή της θερμότητας από το βραστό νερό θα προκαλέσει το μέταλλο να επεκταθεί, και ίσως μόλις αφαιρεθεί από το νερό, μπορεί να χαλαρώσει τον πολύτιμο λίθο και ενδεχομένως να το κάνει να πέσει.

  • Προσοχή μην βάζετε μαργαριτάρια σε ξύδι ή αμμωνία ή σε όξινα διαλύματα. Διαλύονται.

George Frederick Kunz (29 Σεπτεμβρίου 1856 - 29 Ιουνίου 1932) ήταν Αμερικανός ανθρακωρύχος και συλλέκτης ορυκτών.

Εργοδότης Tiffany & Co. και US Geological Survey

Μετά το θάνατό του, η προσωπική του συλλογή αρκετών χιλιάδων σπάνιων βιβλίων, φυλλαδίων και άρθρων για πολύτιμους λίθους και πολύτιμους λίθους πωλήθηκε στη Βιβλιοθήκη Γεωλογικής Επισκόπησης των Ηνωμένων Πολιτειών για ένα δολάριο. Η συλλογή George F. Kunz, που αποκτήθηκε από τη Βιβλιοθήκη το 1933, είναι μια σημαντική ειδική συλλογή για πολύτιμους λίθους και ορυκτά, συμπεριλαμβανομένων των σπάνιων βιβλίων για τη γεμολογία, της λαογραφίας των πολύτιμων λίθων μέσω της ιστορίας, των λακωνικών τεχνών και των αρχειακών βιβλίων αρχείων, σημαντικών για την προέλευση ονομασμένων πετρών ως το " Hope Diamond ".

Έχει κερδίσει μεγάλη φήμη για τον εντοπισμό μιας νέας πολύτιμης ποικιλίας του μεταλλικού spodumeneπου ονομάστηκε " Kunzite " προς τιμήν του.

Ο Kunz προώθησε την υιοθέτηση του δεκαδικού μετρικού συστήματος σταθμίσεων και μέτρων στις Ηνωμένες Πολιτείες και ήταν Πρόεδρος της Αμερικανικής Μετρικής Ένωσης.

Ο Kunz είχε μια ενεργό ζωή αφιερωμένη στην επιστήμη και τη δημόσια υπηρεσία.

Έγραψε πάνω από 300 άρθρα κατά τη διάρκεια της ζωής του.


Πηγή Βικιπαίδεια

Μενταγιόν με ημιπολύτιμες πέτρες

Βραχιόλια με ημιπολύτιμες πέτρες

Κολιέ χαουλίτης