Σκορπιός

Τα αγαπημένα χρώματα του Σκορπιού

Το βαθύ κόκκινο του αίματος και το σκούρο καφεκόκκινο είναι δύο χρώματα που συνδέονται με τον Σκορπιό. Έχουν αποχρώσεις λιγότερο κραυγαλέες από το καθαρό κόκκινο, αλλά εκπέμπουν ζωτικότητα και θέρμη, εκπροσωπώντας τον γεμάτο πάθος χαρακτήρα αυτού του ζωδίου. Αποπνέουν δύναμη, ενεργητικότητα και κοινωνικότητα, παρόλα αυτά διατηρούν και μια αίσθηση μυστηρίου.

Το άλλο χρώμα που ταιριάζει στον Σκορπιό είναι το μαύρο, το χρώμα που εμπεριέχει όλα τα άλλα και συνδέεται με τον θάνατο των παλιών καταστάσεων, τη μεταμόρφωση και την αναγέννηση, όπως ακριβώς και η «πλουτώνεια» φύση του ζωδίου. Το μαύρο μαζί με το κόκκινο είναι επίσης κατ’ εξοχήν ταυτισμένα με τον ερωτισμό, άλλο ένα χαρακτηριστικό του Σκορπιού.

Πηγή astrologos.gr

Χειροποίητο Βραχιόλι Carnelian

Χειροποίητο βραχιόλι με χάντρες από κρυσταλλα Swarovski και κουμπώματα από ασήμι κοσμήματα Nikolas

Χειροποίητο Βραχιόλι Red Eyes

Χειροποίητο βραχιόλι Πυρωμένη λάβα με χάντρες από κρυσταλλα Swarovski και κουμπώματα από ασήμι κοσμήματα Nikolas

Χειροποίητο Βραχιόλι Πυρωμένη Λάβα

Χειροποίητο Βραχιόλι Black Onyx

Ο Σκορπιός (♏) είναι αστρολογικό ζώδιο, το οποίο συνδέεται με τον αστερισμό του Σκορπιού. Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, ο Σκορπιός καταλαμβάνεται από τον Ήλιο από 23 Οκτωβρίου μέχρι 22 Νοεμβρίου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από 16 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου. Το ζώδιο απέναντι από τον Σκορπιό είναι ο Ταύρος.

Μυθολογία

Κατά την Ελληνική Μυθολογία ο Σκορπιός ήταν ακόλουθος της θεάς Άρτεμης και ο οποίος κατ΄ εντολή της φόνευσε τον Ωρίωνα. Σύμφωνα και με μια άλλη μυθολογική εκδοχή ο Σκορπιός έγινε η αιτία της κατακεραύνωσης του Φαέθωνα από τον Δία.


Πηγή Βικιπαίδεια