Λέων

Τα αγαπημένα χρώματα των Λιονταριών.

Χρώματα του Ήλιου της φλόγας το χρυσαφί, ταιριάζουν στο Λέοντα ως ζώδιο της φωτιάς.

Το πορτοκαλί συνδυάζει την ενέργεια του κόκκινου και την χαρά κίτρινου, βοηθά να αφυπνιστούν τα χαρίσματα, δίνει υπεραξία και αισιοδοξία, το πορτοκαλί στο Λέων δίνει ένα αυτοκρατορικό αέρα. Στην οικοσημολογία, είναι σύμβολο της δύναμης και της αντοχής.

Το χρυσαφί χρώμα ηλιακό με ιδιαίτερη θετική ακτινοβολία, καταπολεμά την άρνηση και τη δυσαρμονία. Η έννοια του χρυσού είναι φωτισμός, φρόνηση, πλούτος και συμβολίζει την υψηλή ποιότητα.

Επίσης ένα χρώμα που ταιριάζει στην αίγλη του Λέοντα είναι το πορφυρό, χρώμα πνευματικό, ιερατικό αλλά και βασιλικό που συνδέεται με ανάκτορα και αυτοκράτορες, προσθέτει επιβολή και μεγαλοπρέπεια.

Η πορφύρα ήταν από παλιά τελετουργικό ένδυμα βασιλέων, ιερέων και ανώτατων αρχόντων. Δηλώνει την υπερηφάνεια, την αλήθεια, τη δικαιοσύνη.

Χειροποίητο Βραχιόλι Carnelian

Χειροποίητο βραχιόλι με χάντρες από κρυσταλλα Swarovski και κουμπώματα από ασήμι κοσμήματα Nikolas

Χειροποίητο Βραχιόλι Red Eyes

Χειροποίητο βραχιόλι Πυρωμένη λάβα με χάντρες από κρυσταλλα Swarovski και κουμπώματα από ασήμι κοσμήματα Nikolas

Χειροποίητο Βραχιόλι Πυρωμένη Λάβα

Χειροποίητο Βραχιόλι Silk


Ο Λέων (♌) είναι αστρολογικό ζώδιο, το οποίο θεωρείται το 9ο καλύτερο ζώδιο και συνδέεται με τον αστερισμό του Λέοντα. Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, ο Λέων καταλαμβάνεται από τον Ήλιο από 23 Ιουλίου μέχρι 23[1][2] [3]Αυγούστου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από 16 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου. Το ζώδιο απέναντι από το Λέοντα είναι ο Υδροχόος.

Μυθολογία

Το ζώδιο του του Λέοντα συμβολίζει το λιοντάρι της Νεμέας, που γεννήθηκε από την ένωση της Χίμαιρας με τον Όρθρο, γιο του Τυφώνα και της Έχιδνας.

Πηγή Βικιπαίδεια