Ιχθείς

Τα αγαπημένα χρώματα των Ιχθύων

Τα χρώματα της βαθιάς θάλασσας, που συμβολίζουν το «χάσιμο» στην αρχέγονη μήτρα της ζωής, είναι εκείνα που εναρμονίζονται με τον Ιχθύ: το λουλακί, το γαλαζοπράσινο και το βιολετί. Το λουλακί συνδέεται με τη σοφία, την αυτογνωσία και την πνευματικότητα. Το βιολετί έχει σχέση με τον δημιουργικό οραματισμό και τη διαίσθηση, δυο χαρακτηριστικά έντονα στους περισσότερους εκπροσώπους αυτού του ζωδίου. Επίσης κατευνάζει το νευρικό σύστημα, φέρνει καλό ύπνο και βοηθά να θεραπευτούν οι δερματικοί ερεθισμοί και τα τραύματα στο κεφάλι.

Άλλο ένα χρώμα που συνδέεται με τους Ιχθύς είναι το μαργαριταρένιο λευκό, που παραπέμπει στους θησαυρούς που κρύβονται στον βυθό, δηλαδή στο βάθος του συναισθήματος.

Πηγή astrologos.gr

Χειροποίητο κόσμημα, στοιχείο MURANO

Καρδούλα διακριτική Ασήμι S925

Καρδιά Swarovski Crystals Μενταγιόν

Οι Ιχθύες (♓) είναι αστρολογικό ζώδιο, το οποίο συνδέεται με τον αστερισμό των Ιχθύων. Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, οι Ιχθύες καταλαμβάνονται από τον Ήλιο από 20 Φεβρουαρίου μέχρι 20 Μαρτίου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από 15 Μαρτίου έως 14 Απριλίου. Το ζώδιο απέναντι από τους Ιχθύες είναι ο Παρθένος.

Μυθολογία

Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία δυο Ιχθύς είναι τα δυο δελφίνια που συνόδευαν πάντα το Θεό της Θάλασσας Ποσειδώνα στις διάφορες μετακινήσεις του.

Επίσης υπάρχει αναφορά πως συμβολίζουν τη Θεά Αφροδίτη και τον γιο της Έρωτα που πήραν τη μορφή ψαριών, ώστε να ξεφύγουν από τους Τιτάνες κατά τη μάχη τους, και βούτηξαν στα νερά του Ευφράτη ποταμού.

Πηγή Βικιπαίδεια