Ζυγός

Τα αγαπημένα χρώματα του Ζυγού.

Για τον Ζυγό τα παστέλ χρώματα, ιδίως σε τόνους του γαλάζιου και του ανοιχτού πράσινου, είναι αντιπροσωπευτικά της γαλήνιας προδιάθεσης που θέλει να έχει απέναντι στα πράγματα. Αυτές οι αποχρώσεις, μαζί με το ροζ που επίσης εναρμονίζεται με τον Ζυγό, συνδέονται με την Αφροδίτη, τον κυβερνήτη πλανήτη του ζωδίου, και παραπέμπουν στη γονιμότητα, την ισορροπία και την αναγέννηση. Όλα τους συνδέονται με την ηρεμία και την εξισορρόπηση του νου, του σώματος και του πνεύματος, μακριά από τον αγριεμένο κόσμο.

Δύο ακόμη χρώματα που θεωρούνται ταιριαστά για τον Ζυγό είναι το ανοιχτό λαχανί και το μοβ, που με τους ψυχρούς τόνους τους ταυτίζονται με την ψυχραιμία και τη συμβιβαστική διάθεση.

Πηγή astrologos.gr

Χειροποίητο Βραχιόλι Aventurin

Χειροποίητο βραχιόλι με χάντρες από κρυσταλλα Swarovski και κουμπώματα από ασήμι κοσμήματα Nikolas

Χειροποίητο Βραχιόλι Red Eyes

Χειροποίητο βραχιόλι Πυρωμένη λάβα με χάντρες από κρυσταλλα Swarovski και κουμπώματα από ασήμι κοσμήματα Nikolas

Χειροποίητο Βραχιόλι Πυρωμένη Λάβα

Χειροποίητο βραχιόλι με χάντρες από κρυσταλλα Swarovski και κουμπώματα από ασήμι κοσμήματα Nikolas

Χειροποίητο Βραχιόλι Mykonos

Ο Ζυγός (♎) είναι αστρολογικό ζώδιο, το οποίο συνδέεται με τον αστερισμό του Ζυγού. Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, ο Ζυγός καταλαμβάνεται από τον Ήλιο από 23 Σεπτεμβρίου μέχρι 23 Οκτωβρίου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από 16 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου. Το ζώδιο απέναντι από το Ζυγό είναι ο Κριός.

Μυθολογία

Μυθολογικά o Ζυγός σχετίζεται με τη Θεά Δίκη και με την Νέμεσις. Για τους Αιγύπτιους εσήμαινε την κρίση των ψυχών ενώπιων του Aνουβι όπου η καρδιά ζυγιζόταν κι αν ήταν ελαφρύτερη ενός πτερού οδηγούνταν ενώπιον του Οσίριδος. Αν ήταν βαρύτερη καταστρεφόταν από την Αμμούτ. Αν το βάρος της καρδιάς εξισσοροπούσε τότε η ψυχή επανασαρκωνόταν ώστε να λάβει τα απαραίτητα γι'αυτήν μαθήματα.


Πηγή Βικιπαίδεια