Αιγόκερως

Τα αγαπημένα χρώματα του Αιγόκερου

Στον Αιγόκερω που, όπως ο κυβερνήτης του ο Κρόνος περιβάλλεται από τα δαχτυλίδια του, έτσι κι εκείνος θέλει να περιβάλλεται από εξασφαλίσεις και βεβαιότητες, τα χρώματα που ταιριάζουν είναι το καφέ, το γκρι και το μαύρο. Το καφέ είναι χρώμα της γης, που χαρίζει σταθερές βάσεις για να δράσει κανείς. Είναι καλό για να «γειώνει» τα άτομα που δυσκολεύονται στην πρακτική αντιμετώπιση της ζωής.

Το «αυστηρό» γκρι εμπνέει το χάρισμα της αυτοπειθαρχίας, αρετή αναγκαία για όποιον θέλει να πετυχαίνει τους στόχους του, όπως ο Αιγόκερως. Τέλος το μαύρο, παρόλο που δίνει μια αίσθηση περιορισμού, υπενθυμίζει την προσωρινότητα όλων των καταστάσεων και τη διαδοχή τους από κάτι διαφορετικό.

Πηγή astrologos.gr
Χειροποίητο βραχιόλι με χάντρες από κρυσταλλα Swarovski και κουμπώματα από ασήμι κοσμήματα Nikolas

Χειροποίητο Βραχιόλι Santorini Volcano

Χειροποίητο βραχιόλι με χάντρες από κρυσταλλα Swarovski και κουμπώματα από ασήμι κοσμήματα Nikolas

Χειροποίητο Βραχιόλι Red Eyes

Χειροποίητο βραχιόλι Πυρωμένη λάβα με χάντρες από κρυσταλλα Swarovski και κουμπώματα από ασήμι κοσμήματα Nikolas

Χειροποίητο Βραχιόλι Πυρωμένη Λάβα

Χειροποίητο βραχιόλι με χάντρες από κρυσταλλα Swarovski και κουμπώματα από ασήμι κοσμήματα Nikolas

Χειροποίητο Βραχιόλι Mykonos

Ο Αιγόκερως (♑) είναι αστρολογικό ζώδιο, το οποίο συνδέεται με τον αστερισμό του Αιγόκερω. Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, ο Αιγόκερως καταλαμβάνεται από τον Ήλιο από 22 Δεκεμβρίου μέχρι 20 Ιανουαρίου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από 15 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου. Το ζώδιο απέναντι από τον Αιγόκερω είναι ο Καρκίνος.

Μυθολογία

Οι Πλατωνικοί ονόμαζαν τον Αιγόκερω «Πύλη των Θεών», γιατί πίστευαν ότι οι ανθρώπινες ψυχές, μετά το θάνατο των ανθρώπων, περνούσαν από το ζώδιο αυτό πριν φτάσουν στον ουρανό ενώ σύμφωνα με μια άλλη μυθολογική εκδοχή, ο Αιγόκερως είναι ο Αιγίπαν, γιος του Δία και της Αίγης, συζύγου του τραγοπόδαρου θεού Πάνα. Από αυτούς τους δυο πήρε και το όνομά του (Αίγη + Παν).

Πηγή Βικιπαίδεια